måndag 24 december 2012

Lucka 24: Jul i gemenskap

  

Sedan ett par år tillbaka har vi Jul i gemenskap i kyrkan. Prime time, julafton klockan 14:00-16:30 slår vi upp portarna och välkomnar alla som vill komma och äta julbord, sjunga julsånger och umgås. Behoven är enorma!

Julafton kan vara en ganska lång dag. Det känns väldigt bra att ge sig iväg ett par timmar och att ge många möjligheten till ett fint julfirande. Frivilligkrafterna låter inte vänta på sig - många vill hjälpa till. Affärer vill vara med och skänka livsmedel och vi får fina annonsplatser i Landskronaposten och Lokaltidningen. Ett tryckeri ställer upp med fina affischer och flyers.

På kvällen firar vi hemma! Den goda julmaten äts! Julsånger sjungs vid pianot och paket öppnas. Tänk! Sedan bara fortsätter julmyset - om man vill! Man kan bjuda hem vänner, äta god mat, spela spel, ligga i soffan och läsa bra böcker... Njuta av att vara ledig! Av att vara tillsammans.

"Det folk som vandrar i mörkret
skall se ett stort ljus;
ja, över dem som bo i dödsskuggans land
skall ett ljus skina klart."


Jag ryser när jag hör de välkända orden från Jesaja kapitel 9. Vilket underbart ord att få leva på! Det är lätt att glömma vad julen handlar om. Man hinner liksom inte stanna upp. Är vi ett folk som vandrar i mörker? Ja, läser man tidningar eller ser på tv-nyheterna så kan man ana en del mörker. Men ett ljus skall skina klart...

Nu återstår bara för mig att önska er en riktigt god och fröjdefull jul! Gud välsigne er!

Många varma kramar från Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar