fredag 14 december 2012

Lucka 14: Julfilmer & pepparkakscupcakes med vit chokladtopping



En riktig filmklassiker, för dig som gillar gamla filmer, är It's a wonderful life med James Stewart och Donna Reed. Stort drama som kanske inte riktigt har sin motsvarighet idag (vi är ändå lite mer cyniska och mindre sentimentala nu för tiden). Jag gillar att titta på gamla filmer i juletid och köpte den här i London för ett par år sedan. En inte lika gammal film, men baserad på en ännu äldre bok, är Unga kvinnor - eller Little women som den så vackert heter på engelska. Filmen innehåller en underbar julsekvens och Susan Sarandon, Winona Ryder och en mycket ung Kirsten Dunst får oss alla att vilja vara unga kvinnor i juletid.

Lite modernare, men ändå med rätt stämning, är Medan du sov med Sandra Bullock. En riktig kärlekskomedi som kom 1995. Lite mer neurotisk, men ändå julig, stämning får man i Välkommen till familjen med Sarah Jessica Parker och Claire Danes. Titeln kan förleda en att tro att det är en film i stil med Släkten är värst med Ben Stiller - så är det inte alls utan det är ett riktigt bra drama.

Ett sätt att vila lite under både advent och julen är att se på gamla filmer. Annars är jag inte så mycket för att se om en film jag redan sett - men julen handlar ju mycket om att återupprepa saker. Här kommer något helt nytt att njuta av till filmen! Hanna bakade dem igår kväll och de skall avnjutas till lite god glögg ikväll. Visst ser de helt fantastiska ut!?

Man ser ju hur fantastiska de är!
Hannas Ginger Cupcakes with white chocolate buttercream, ca 40 minimuffins
100 g rumsvarmt smör
2,5 dl farinsocker
2 ägg
1,5 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen  kryddnejlika
1 tsk bikarbonat

Topping:
120 g rumstempererat smör
2 tsk mjölk
85 g vit choklad
1/2 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
rivet skal av en lime
1 dl torkade tranbär

Vispa smör och farinsocker poröst. Vispa ner ett ägg i taget och sedan gräddfilen. Blanda resterande ingredienser till muffinsen och rör ner tills det blir jämt. Fördela i minimuffinsformar. Fyll ca 3/4 av formen. Grädda i 225 grader ca 7-8 minuter. Ta ut och låt svalna helt. Under tiden görs toppingen. Smält chokladen och rör ner i smör och mjölk. Vispa 2 minuter med elvisp. Blanda ner vaniljsocker och sedan florsocker. Vispa vidare ett par minuter med elvisp. Smaksätt med det rivna limeskalet. Toppa muffinsen med glasyren. Hacka eller klipp tranbären och strö över . Låt stå kallt till sveringen (minst ett par timmar)! Yummy!



Njutbar i juletid.

Juligare än vad bilden avslöjar


Bra film!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar