Från Jamie Olivers restaurang i Oxford. |
Efter jobbet så anslöt Håkan och Micke och då blev det lite tuffare julpyssel. Vi gjorde nämligen korv. Köttkvarnen malde, krokfjälster fylldes och korven matades ut i långa banor.
Det är jättekul att göra egen korv. Man kollar upp ett rökeri innan så man vet var man kan lämna in den. Sedan får man tillbaka underbara rökta korvar. Vi gjorde massa korv ett år, knöt fast dem snyggt på skärbrädor vi köpt på Ullared och gav bort i julklapp. Det blev populärt!
Men allvarligt talat så får väl korvstoppning ses som lite överkurs! Man har väl nog att göra så här i adventstider? Gör istället som Jamie Oliver, den nakne kocken. Införskaffa riktigt goda charkuterier och lägg upp det snyggt. Vi besökte hans restaurang i Oxford i våras. Kan han så kan väl vi!
Ge dig själv en paus. Köp färdigt! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar